Het Dordts digitaal Monumentenboek
 

 

Talloze Dordtse rijks- en gemeentelijke monumenten zijn door Historisch Informatiepunt Augustijnenhof voorzien van een monumentenschildje met een QR code. QR staat voor Quick Response. Als u voor het monument staat met een smartphone, dan kunt u de QR-code uitlezen en komt via internet direct achtergrondinformatie over het pand tevoorschijn. Dankzij de onderzoekers van het Augustijnenhof beperkt die geschiedenis zich niet tot een beschrijving van het pand op de monumentenlijst, maar gaat het ook over de vroegere eigenaren en soms over de bouwgeschiedenis, of over de geschiedenis van de directe omgeving. 

Samen met de bewoners bouwt het Augustijnenhof op deze manier aan één groot Digitaal Monumentenboek over alles wat zich door de eeuwen heen achter de prachtige monumentengevels heeft afgespeeld. Niet iedereen is in staat om een stadswandeling in Dordrecht te maken met een smartphone in de hand.
Daarom kunt u via deze kaart doen alsof u voor het huis staat en de code scant. U ziet blauwe en groene pictogrammen met een huisje. De blauwe zijn de rijksmonumenten en de groene gemeentelijke monumenten. Als u op zo’n huisje klikt, dan komt via een QR-link de geschiedenis van het monument tevoorschijn!

Wilt u als eigenaar van een monument ook een monumentenschildje met een QR-code? Neem dan contact op met Historisch Informatiepunt Augustijnenhof.

 

>> Klik op de kaart om te starten <<